2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Patarimai




Kaip išsaugoti nuo sugedimo žuvį

Vasaros metu, kada dienos būna karštos, o meškeriotojas praleidžia prie upės visą dieną sugautoji žuvis gali sugesti. Tam reikalui naudojamas specialus krepšys, kuriame yra atskiras skyrius žuviai sūdyti. Daroma taip. Jeigu gaudoma vienoje vietoje ir žuvis gerai kimba, ji laikoma paprastai vandenyje. Keičiant meškeriojimo vietą, ir jeigu pagautos žuvys dar gyvos, jas reikia pernešti į kitą vietą ir vėl laikyti vandenyje. Bet jeigu pernešant žuvis užtrokšta, nedelsiant reikia jai perpjauti pilvą, išimti vidurius ir, pabarsčius smulkia druska, sudėti į tam reikalui turimą krepšį. Žuvis reikia dėti eilėmis: vieną eilę galvomis į vieną pusę, kitą eilę - priešingai.
Meškeriotojo krepšį galima nusipirkti sporto bei medžioklės reikmenų krautuvėje. Jame yra skyriai žuvims sūdyti, skyrelis druskai laikyti, žvejojimo įrankiams susidėti ir t. t. Krepšys užsikabinamas ant peties ir žvejojimo metu visai netrukdo.
 
Kaip lengvai nuskusti ešerį

Keli būdai kaip paprasčiau nuskusti ešerius: prismeik ešerio uodegą su šakute prie lentos, patrauk stipriai už galvos, kad trakštelėtų. Peilio smaigaliu ar šakute padaryk kelis įstrižus rėžius per žvynus, ir tada valyk. Legviau? Kitas ešerio valymo būdas - įkišęs per žiotis pieštuko storumo lazdelę, tarkuok smulkia tarka įstrižai kūno. Arba tiesiog užvirk vandens ir įkišk ešerį porai sekundžių į verdantį vandenį, ištraukęs žvynus kaip mat nuvalysi rankomis. Tais pačiais būdais galima nuvalyti ir pūgžlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą