Velkiavimas- tai žvejybos būdas, kai plaukiant valtimi masalas yra
tempiamas iš paskos. Velkiaujant gaudomos tik plėšrios žuvys: lydekos, starkiai,šamai, ešeriai.
Rečiausalačiai, šapalai, lašišos, margieji upėtakiai.
Tai vienas iš seniausių žūklės būdų. Anksčiau velkiautojai blizgę užmesdavo ranka ir išleidę norimą kaproninės virvelės atkarpą, valties pagalba vilkdavo ją paskui. Laisvoji virvelės dalis būdavo suvyniojama ant lanktelio. Kad pajustų kibimą kartais žvejai kaproninę virvelę rišdavo sau prie rankos arba kojos.
Tai vienas iš seniausių žūklės būdų. Anksčiau velkiautojai blizgę užmesdavo ranka ir išleidę norimą kaproninės virvelės atkarpą, valties pagalba vilkdavo ją paskui. Laisvoji virvelės dalis būdavo suvyniojama ant lanktelio. Kad pajustų kibimą kartais žvejai kaproninę virvelę rišdavo sau prie rankos arba kojos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą